Kernpunten zaak bij RVS over bestemmingsplan 2018

Verzoek aan RvS:

  1. Uitgebreid vooronderzoek, vragen schriftelijk zodat wij als leken deze beter/rustiger kunnen beantwoorden. Redenen:
    1. Onbalans burger/overheid rechttrekken
    2. In precies dezelfde omstandigheden heeft de Raad van State in één Uitspraak besloten dat er sprake was van een rustige omgeving, en in een andere Uitspraak besloten dat er sprake was van een gemengde omgeving. Voor de Uitspraak dat er sprake was van een rustige omgeving heeft de Raad van State zich gebaseerd op onafhankelijk onderzoek van de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak. Voor de Uitspraak dat er sprake was van een gemengde omgeving heeft de Raad van State zich gebaseerd op niets dan besluiten RVS uit het verleden:
      1. Gemengde omgeving (Uitspraak 1 rustige omgeving + onderzoek StAB) (Uitspraak 2 RvS Gemengde omgeving zonder onderzoek) (Uitspraak Rechtbank/Hof Windmolens + onderzoek StAB)
    3. Gevolg van aantoonbare onwaarheden
  2. Breder toetsen dan gebruikelijk wegens machtdynamiek - De raad van state beperkt zich anders (en mogelijk sowieso) tot wat wij aanvoeren in onze beroepsgronden: Zie deze uitspraak:
    Bij de vaststelling van een bestemmingsplan heeft de raad beleidsvrijheid om bestemmingen aan te wijzen en regels te geven die de raad uit een oogpunt van een goede ruimtelijke ordening nodig acht. De Afdeling toetst deze beslissing terughoudend. Dit betekent dat de Afdeling aan de hand van de beroepsgronden beoordeelt of aanleiding bestaat voor het oordeel dat de raad zich niet in redelijkheid op het standpunt heeft kunnen stellen dat het plan strekt ten behoeve van een goede ruimtelijke ordening. Voorts beoordeelt de Afdeling aan de hand van de beroepsgronden of het bestreden besluit anderszins is voorbereid of genomen in strijd met het recht.
  3. Meer?
  4. Vernietigen bestemmingsplan (op onze lokatie) en zelf een nieuw besluit nemen wegens de volgende punten:
    1. Wanders
      1. Goede/Slechte ruimtelijke ordening
        1. Verontreiniging
          1. Rechtszaken waarin gemeente het toegeeft
          2. Onderzoeken
          3. Meldingen (poedercoating, asbest)
        2. Ander gevaar, waaronder
          1. Gasflessen
          2. Meer?
        3. Hoe het er uit ziet
          1. Oude adviezen voor wat er nodig is om het acceptabel te houden
        4. Geluid
          1. Oude adviezen voor wat er nodig is om het acceptabel te houden
        5. Stank
          1. Oude adviezen voor wat er nodig is om het acceptabel te houden
        6. Strijdig met algemene normen, (ander beleid) van gemeente zelf of hogere overheid zoals provincie?
          1. Afstandsnormen VNG
        7. Gevoelige objecten, waaronder agrarische grond, schuur, tuin, woning. Misschien ook de caravan?
          1. Argumenten voor agrarische grond, schuur tuin woning. Lees deze webpagina. Let op, wel gebaseerd op wet geurhinder veehouderij
            geurgevoelig object: gebouw, bestemd voor en blijkens aard, indeling en inrichting geschikt om te worden gebruikt voor menselijk wonen of menselijk verblijf en die daarvoor permanent of een daarmee vergelijkbare wijze van gebruik, wordt gebruikt;Wet geurhinder en veehouderij artikel 1
        8. Meer?
      2. Procedure
      3. Verweerschrift
    2. Overig, zoals alle argumenten die in het verleden zijn gebruikt om Wanders hier toe te staan en waar nu niet meer aan voldaan wordt.
  5. Het bodemonderzoekstraject bestaat uit de stappen: vooronderzoek, verkennend onderzoek en nader onderzoek. Als het bevoegd gezag-Wbb op basis van het nader onderzoek een besluit moet nemen over de ernst en het al dan niet met spoed saneren van een verontreinigingssituatie dan zal het bevoegd gezag dit onderzoek en de resultaten ervan beoordelen. Hierbij speelt onder meer de vraag of is voldaan aan de voorwaarden en/of eisen uit de van toepassing zijnde protocollen en richtlijnen.

    https://www.bodemplus.nl/onderwerpen/bodem-ondergrond/bodemsanering/bodemonderzoek/
    Een vergunning voor een veehouderij wordt geweigerd indien de geurbelasting van die veehouderij op een geurgevoelig object, gelegen: Wet geurhinder en veehouderij artikel 3 (onduidelijke relevantie)

    --- Volgens Infomil gelden de definities van de wet geurhinder veehouderij betreft geurgevoelig object ook in het activiteitenbesluit